Külmsuitsutatud lõhe- ja vikerforellifilee

Enne suitsutamist veendume, et filee, mida kasutame oleks kõige kõrgemast (Superior) klassist. Kasutame Norra kalakasvatustest pärinevat lõhe ja vikerforelli, mis jõuab meieni värskena 2-3 korda nädalas. Lõhe puhul toimetame ainult üle 4 kg kaaluvate kaladega ning vikerforelli puhul peab minimaalne kala kaal olema vähemalt 2 kg. Ainult niimoodi saame kindlad olla, et kala rasvasuse tase, liha konsistents ning maitseomadused vastavad kõige kõrgematele nõudmistele.

Suitsutamisele eelneb kõigepealt kala kuivsoolamine. Protsess kestab reeglina kaks päev. Seejärel lähevad kalad külmsuitsuahju ca 24 tunniks. Suitsutame vanade heade Käsmu traditsioonide järgi, ehk päris õigete lepahalgudega, mitte suitsuekstraktiga nagu seda teevad mõned suurtootjad. Kogu protsess võtab aega keskeltläbi 3 päeva ning tänu sellele saavutame oma külmsuitsutatud toodete puhul ka võrdlemisi pika säilivusaja. Tasub maitsmist!

Küsi lisainfot