Kuumsuitsutatud lõhe- ja vikerforellifilee

Enne suitsutamist veendume, et filee, mida kasutame oleks kõige kõrgemast (Superior) klassist. Kasutame Norra kalakasvatustest pärinevat lõhe ja vikerforelli, mis jõuab meieni värskena 2-3 korda nädalas.  Lõhe puhul toimetame ainult üle 4 kg kaaluvate kaladega ning vikerforelli puhul peab minimaalne kala kaal olema vähemalt 2 kg. Ainult niimoodi saame kindlad olla, et kala rasvasuse tase, liha konsistents ning maitseomadused vastavad kõige kõrgematele nõudmistele.

Suitsutamisele eelneb kõigepealt kala kuivsoolamine. Kuumsuitsutatud kala on 65-80 kraadises ahjus ca 3 tundi. Me ei kasuta suitsuekstrakti, vaid kogu suitsutamine toimub vanade Käsmu traditsioonide järgi, kasutades õigeid lepahalgusid. Märkimist väärib ka fakt, et suitsutame ainult jahutatud ja värsket kala. Maitsevahe nende kahe meetodi vahel on nagu öö ja päev. Tasub proovimist!

Küsi lisainfot