Soolatud lõhe- ja vikerforellifilee

Enne soolamist veendume, et filee, mida kasutame oleks kõige kõrgemast (Superior) klassist. Meie poolt kasutatavad lõhe ja vikerforellid pärinevad hoolikalt valitud Norra kalakasvatustest ning jõuavad meieni värskena 2-3 korda nädalas. Lõhe puhul toimetame ainult üle 4 kg kaaluvate kaladega ning vikerforelli puhul peab minimaalne kala kaal olema 2 kg. Ainult niimoodi saame kindlad olla, et kala rasvasuse tase, liha konsistents ning maitseomadused vastavad kõige kõrgematele nõudmistele.
 
Kala soolamise juures kasutame kuivsoolamise meetodit. Erinevalt soolvees soolatud kalast ei kogu kala kuivsoolamise meetodi puhul endasse vett ning seeläbi ei muutu kala vesisemaks ega “võta kaalus juurde”. Pigem vastupidi. Kuivsoolamise meetodi juures tuleb üleliigne vesi kalast välja ning seeläbi muutub ka kala maitsvamaks.
 
Soolatud lõhe ja vikerforelli puhul kasutame ainult kuivatatud meresoola ja suhkrut. Ühtegi E- ega säilitusainet meie oma toodetele ei lisa!

Küsi lisainfot