Erik Orgu retsept: Bearnaise kastmega hommikusöök

Üllatushommikusöök voodis? Või hoopis kogu perega koos tehtud kiire, maitsev ja tervislik hommikueine? Vahet ei ole kumba eelistad, sest Erik Orgu Bearnaise kastmega hommikusöök valmib kõigest 15 minutiga nii, et on ideaalne üllatamaks kallimat, kes veel viimaseid minuteid und naudib või hoopis kaasata lapsed toidu valmistamisse, mis ei võta liialt aega. Soolatud lõhe osta kindlasti Peetri Lõheärist, sest nii saad kvaliteedis ja imelises maitses kindel olla.

1-le

  • 55 g soolatud Peetri Lõheäri lõhe
  • 3 keskmise suurusega muna
  • 1 munakollane
  • 35 g rukolat
  • 5 g punast sibulat
  • 100 g võid
  • 2 tl ekstra neitsioliivõli
  • 100 g kirsstomateid
  • 55 g Erik Orgu ürdileiba
  • 110 g sparglit
  • soola
  • pipart
  • peterselli
  • 15 ml valge veini äädikat
  • värsket estragoni

Bearnaise kastme valmistamiseks eralda munakollane munavalgest. Kastmes läheb sul vaja ainult munakollast. Haki sibul, petersell ja estragon väga peeneks. Seejärel lõika võist väikesed tükid. Pane potti valge veini äädikas, munakollane ja või ning kuumuta keskmisel kuumusel. Sega kastet vispliga kiires tempos. Umbes 5 kuni 7 minuti jooksul peaks kaste saavutama ühtlaselt kreemja tekstuuri. Võta pott pliidilt ja vala kaste serveerimisnõusse.

Seejärel kuumuta pannil oliiviõli ning prae muna ja spargel ning maitsesta soola ja pipraga.

Pese ja kuivata salatiroheline, lõika kirsstomatid pooleks ning sega kokku. Viiluta ja soovi korral rösti leib.

Säti praemuna, spargel, soolalõhe, salat ja Bearnaise kaste taldrikule ning lase heal maitsta!

Küsi lisainfot