Erik Orgu retsept: Lõhe-ploomivardad

Mõnus grilliretsept, mis sobib nii Jaanipäevaks kui ka mõnusaks suviseks grilliõhtuks, et nautida kerget ja mõnusat kalarooga. Samuti sobib retsept ahjus valmistamiseks.

Meil on heameel jagada teiega retsepti, mis on tõepoolest maitsev ja tervislik ning mis sobib suurepäraselt kõigile kalasõpradele ja neile, kes soovivad nautida suvist ja kerget grillirooga. Retsept ise on samuti lihtne ja selle valmistamiseks kulub vaid 25  minutit. Retseptis kasuta kindlasti Peetri Lõheäri lõhefileed, sest meilt saad just seda kõige värskemat ja paremat kala!

1-le

  • 150 g Peetri Lõheäri  lõhefileed
  • 85 g paprikat
  • 85 g ploomi
  • 50 g spinatit
  • 50 g valget riisi
  • 4 tl lemmik õli
  • soola
  • värsket koriandrit
  • laimi, mahla pressimiseks

Alustuseks pese ära riis ja keeda umbes 12-14 minutit. Soovi korral võib riisi ära jätta  ja serveerida grillvardaid vaid värske salatiga.

Pane grill tulele või eelkuumuta ahi 200 kraadini.

Seejärel haki koriander, sega see värskelt pressitud laimimahla, õli ja soolaga marinaadiks.

Lõika lõhest, ploomist ja paprikast umbes ampsu suurused tükid ning aseta need vaheldumisi grillvardasse.

Aseta vardad grillile või ahjuplaadile ja niisuta vardaid väikese osa marinaadiga (ülejäänud marinaadi võib jätta kastmeks). Küpseta vardaid ahjus või grillil umbes 10 minutit.

Serveeri grillvardad vastavalt soovile koos riisi ja värske spinatiga või ainult värske spinatiga.

 

 

Küsi lisainfot