Erik Orgu retsept: Lõhesalat päevalilleõli kastmega

 

Rannahooaeg ei ole enam mägede taga ning tervislikud, kiired ning maitsvad lõuna- ja õhtusöögid peaksid toidulaudu tasapisi vallutama hakkama. Erik Orgu lõhesalat päevalilleõli kastmega on taaskord üks nendest roogadest, mis valmib kiiresti, vähese vaevaga ning lisaks suurepärasele maitsele, teeb head ka figuurile! Retseptis kasuta kindlasti Peetri Lõheäri suitsutatud lõhet, sest meilt saad just seda kõige värskemat ja paremini suitsutatud kala.

1-le

  • 110 g kartulit
  • 60 g kurki
  • 85 g Peetri Lõheäri suitsutatud lõhet
  • 1 tl mett
  • 1 keskmise suurusega muna
  • 70 g tomatit
  • 30 g lambasalatit
  • 20 ml päevalilleõli
  • soola
  • pipart
  • sinepit
  • kuivatatud tilli
  • valge veini äädikat

 

Päevalilleõli kastme valmistamiseks sega kokku sinep, mesi, valge veini äädikas, kuivatatud till ja pipar. Vala segule aeglaselt päevalilleõli samaaegselt vispliga segades. Valmistatud kogusest kasuta 1 serveeringu kohta 1-2 sl. Kaste säilib külmkapis 5-7 päeva.

Salati valmistamiseks pese kartulid hoolikalt puhtaks ning keeda soolvees kuni need on pehmed. Muna võid keeta eraldi või isegi kartulitega koos 7-9 minutit.

Viiluta kurk, lõika tomatist sektorid, pese salatiroheline ning sega kokku salatiks. Seejärel kurna kartulid, koori muna ning lõika mõlemad suupärasteks tükkideks ning lisa salatisse.

Kõige peale tee Peetri Lõheäri suitsutatud lõhest lõheroos ning vala päevalilleõli kaste ühtlaselt salatile.

Küsi lisainfot