Erik Orgu retsept: Pannil praetud lõhefilee koorekastmes

Maitsev ja tervislik retsept lõhefileest, mis sobib nii suurtele kui väikestele kalasõpradele ning loomulikult kõigile neile, kes peavad lugu maitsvast ja tervislikust toidust. Retsept on imelihtne ja valmib 30 minutiga. Retseptis kasuta kindlasti Peetri Lõheäri lõhefileed, sest meilt leiad sa selle kõige parema ja värskema filee!

1-le

  • 200 g Peetri Lõheäri lõhefileed
  • 55 g brokolit
  • 70 g kartulit
  • 2 tl kookosõli
  • 40 ml 35% vahukoort
  • 30 g spinatit
  • küüslauku
  • soola
  • mustapipart
  • rosmariini
  • sidrunheina
  • tüümiani
  • sidrunit
  • valget veini

Kõige pealt alustame pearoast. Koori kartul, lõika väiksemateks tükkideks ja pane potti keema. Kui kartul on poolpehme, lisa brokoli. Kui kõik komponendid on pehmed lisa ka spinat. Keera kuumus maha ja oota umbes minut, et spinat küpseks ning seejärel kurna vesi potist välja. Tambi kartul, brokoli ja spinat pudrunuiaga ühtlaseks massiks ning kalla juurde umbes kolmandik koorest ja klopi puder vispli või saumiksriga õhuliseks. 

Pane pann tulele. Lisa pannile kookosrasv, mõned küüslaugu küüned, suured laastud sidrunikoort, värske tüümian ja värske rosmariin. Kui õli on pannil kuumaks läinud pane lõhefilee pannile 8-10 minutiks praadima.

Kastme tegemiseks pane potti veidi kookosõli, lisa pooleks lõigatud sidrunhein, küüslauk, mõned tüümiani oksad ja suured laastud sidrunikoort. Pane pott madalale tulele ja kuumuta maitseaineid umbes 5 minutit. Seejärel lisa potti pool klaasi valget veini ja kuumuta veel umbes minut. Keera kuumus maha, lase kastmel umbes pool minutit jahtuda ning lisa potti ülejäänud koor. Maitsesta kastet soola, pipra ja meega. Enne serveerimist võid kastme kurnata läbi sõela, sest nii jääb see ilus siidjasvalge. 

Küsi lisainfot