Erik Orgu retsept: Suitsulõhe-muna kauss

Lihtne ja kiire salati retsept, mis valmib vaid 15 minutiga ning sobib ideaalselt värskendavaks vahepalaks lihavõtte menüüsse. Retseptis kasuta kindlasti Peetri Lõheäri suitsutatud lõhet, sest meilt saad just seda kõige värskemat ja paremini suitsutatud kala.

1-le

  • 100 g kodujuustu
  • 100 g kurki
  • 70 g Peetri Lõheäri suitsutatud lõhet
  • 1 keskmise suurusega muna
  • 10 g võid
  • 50 g Erik Orgu ürdileiba
  • 20 g lambasalatit
  • rohelist sibulat
  • soola
  • mustapipart
  • sidrunipipart

Kõigepealt keeda muna soolvees 7-9 minutit. Senikaua lõika leivast õhukesed viilud ja rösti või prae pannil, kui leib on valmis siis määri sellele võid ja lõika viilud neljaks võrdseks ruuduks. Lõika kurgist paksud ribad ja haki maitseroheline. Kui muna on valmis, siis pane muna külma vee sisse mõneks minutiks jahtuma. Seejärel koori muna ära ja lõika pooleks või sektoriteks ning maitsesta soola ja pipraga. Tee Peetri Lõheäri suitsutatud lõhest roos ning maitsesta see sidrunipipraga. Lõheroos aseta kaussi salatipadjale, kõrvale aseta kodujuust, leib ja kurk ning kõige peale raputa maitserohelist.

 

Küsi lisainfot