Retsept: Grillitud suvikõrvits lõhe ja praetud vutimunadega

See on maitsev ja tõhus hommikueine, aga miks mitte ka õhtusöök või lõunane vahepala. Siia komplekti sobib taas hästi eelmisest päevast järele jäänud ahjulõhe, millele saab täiesti uue elu anda sättides seltsiks erinevaid kaaslaseid. Kui aga käepärast on värske lõhefilee, võib selle lihtsalt kiirelt pannil läbi praadida. Vürtsikas küüslaugune kaste aitab lõhele särtsakat iseloomu lisada. Vutimunade asemel võid kasutada ka kanamuna ja kui ahjutomateid ei ole mahti valmistada, võib tomatid lihtsalt kiirelt pannilt oliiviõlist läbi lasta.

1-le

  • 1 väiksem suvikõrvits, õhukeste ribadena
  • 150 g lõhefileed, kas toorena või küpsetatuna
  • 1-2 sl tšillikastet
  • Veidi hakitud küüslauku
  • 3 vutimuna
  • Paar peotäit ahjutomateid või päikesekuivatatud tomateid
  • Veidi parmesanilaaste
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • Sidrunimahla
  • Värsket tilli, hakituna

 

Ahjutomatite valmistamiseks poolita kirsstomatid ja laota ahjupannile. Piserda oliiviõli, soola ja pipraga ning küpseta 150 kraadi juures ca 30-40 minutit, kuni tomatid on pisut krimpsu tõmbunud.

Piserda suvikõrvitsaviile õliga ning prae suvikõrvitsat (grill)pannil mõlemalt poolt umbes minutijagu. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Kui kasutad värsket lõhefileed, prae samas pannil ka lõhefileed mõned minutid kuni see on küps. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Löö pannile ka vutimunad ja prae, kuni munakollane on paraja küpsusastmega.

Säti taldrikule lõhe, suvikõrvits, ahjutomatid ja vutimunad. Puista peale parmesanilaaste ja värsket tilli. Sega tšillikaste küüslauguga ja nirista kaste lõhele ja suvikõrvitsale. Serveeri soojalt.

Küsi lisainfot