Retsept: Hommikune munaroog graavilõhe, spargli, seente ja suvikõrvitsaga

Hommikusöök on oluline! See emade mantra on igati asjakohane ka aastal 2018 ja nii tulebki ka kõige kiirematel hommikutel leida siiski aega, et päeva alustuseks üks korralik eine võtta. Puder ning võileib on lihtsad ja turvalised valikud, vahel aga võiks teha endale küllusliku taldrikutäie, kus aukohal troonimas uputatud muna koos graavilõhega ja seltsi sätitud pannilt läbi käinud köögiviljad ja seened. Igati toitev ja samas ka toitaineterikas täisväärtuslik tõhus taldrikutäis, mis peaks tagama selle, et enne lõunasööki kõht pillima ei hakka. Lisandiks sätitud köögivilju võid oma äranägemise järgi valida vastavalt hooajale ja enda eelistustele. Ja kui muna pošeerimiseks aega või oskusi napib, sobib hästi ka praetud muna.

2-le

Valmistamisaeg: 15 minutit

  • 2 muna
  • 200 g suvikõrvitsat, viiludena
  • 200 g graavitud lõhet
  • 6-8 sparglivart, alumine osa vajadusel koorituna
  • 200 g šampinjone, viilutatuna
  • 1 tomat, viilutatuna
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • Värsket tilli

Valmista esmalt uputatud muna. Selleks aja kastrulis vesi keema. Võid lisada keeduvette veidi veiniäädikat. Alanda kuumust selle määrani, et vesi vaikselt muliseb. Löö muna lahti väiksesse kaussi. Keeruta keev vesi liikuma ja libista muna vaikselt tekkinud keerise sisse. Keeda vaiksel kuumusel 3-4 minutit. Tõsta vahukulbiga või lusikaga välja ja aseta majapidamispaberile nõrguma. Maitsesta soola ja pipraga. Korda sama teise munaga.*

Kuumuta pannil oliiviõli ning prae õlis suvikõrvitsat, sparglit ja seeni, kuni need on parajalt läbi küpsenud. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveerides tõsta taldrikule pannilt võetud köögiviljad, pošeeritud muna ja graavilõhe. Puista peale värsket tilli, värskelt jahvatatud musta pipart ja serveeri kohe.

NIPP: pošeeritud muna võid enne ka tihedal sõelal nõrutada. Nii eraldub vedelam munavalge, mis kipub vees hõljuma hakkama ja muna püsib keevasse vette libistatult paremini koos.

Küsi lisainfot