Retsept: Indipärane lõhekarri

Küllusliku maitsekombinatsiooniga lõhekarri sobib hästi argiõhtu roaks, kuna valmib vaid poole tunniga ja tegelikult ka üsna lihtsa vaevaga. Vürtsikas tomatises kastmes kiirelt läbi küpsenud lõhe on äärmiselt erksamaitseline. Võimalusel valmista tomatikaste värsketest hästi küpsetest tomatitest, kui neid aga käepärast pole, kasuta purustatud tomati konservi. Juurde paku aurutatud basmati riisi ja köögivilju.

2-le

  • 300 g lõhefileed, tükeldatuna
  • ½ tl musti sinepiseemneid
  • 1 sibul, hakituna
  • 2 küüslauguküünt, hakituna
  • Pöidlasuurune jupp ingverit, hakituna
  • 1 tšillipipar, hakituna
  • 1-2 karrilehte (võid asendada loorberilehega)
  • ½ tl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • ½ tl jahvatatud kurkumit
  • 2-3 suuremat tomatit või 400 g purk purustatud tomateid
  • 2 dl kana- või kalapuljongit
  • Soola ja pipart
  • Veidi suhkrut
  • Õli, praadimiseks

 

Puhasta ja tükelda lõhe. Valmista ette tomatid. Selleks tee tomati seljale ristlõige ja aseta tomatid keeva vee sisse umbes minutiks. Tõsta välja ja jahuta külma vee all. Koori tomatid ja haki siis peeneks. Kuumuta pannil õli ja prae sinepiseemneid mõnikümmend sekundit. Lisa pannile sibul, küüslauk, ingver, tšillipipar ja karrilehed. Kuumuta kõike mõned minutid keskmisel kuumusel. Lisa siis pannile vürtsid (koriander, vürtsköömned ja kurkum) ja kuumuta, kuni vürtsid muutuvad aromaatseks. Lisa tükeldatud tomat ja kuumuta mõned minutid. Järgmisena lisa kuum puljong, lase keema tõusta ja keeda madalal tulel umbes 5 minutit. Maitsesta kaste soola, pipra ja tibakese suhkruga. Lisa nüüd kastme sisse lõhetükid ja kuumuta mõned minutid, kuni lõhe on läbi küpsenud. Serveerides puista peale värsket koriandrit ja paku juurde aurutatud basmati riisi.

Küsi lisainfot