Retsept: Laimi-tšillimarinaadis lõhefilee köögiviljadega

Tšilli-laimimarinaadis lõhe

Tšilli-laimimarinaadis lõhe

Särtsakashapu laim ning terav tšillipipar on kooslus, mille puhul võib lõhet valmistades alati kindel olla. Lõhe rammusat maitset aitab hapukas laim hästi tasakaalustada, maitsenüansse aitavad mitmekesisemaks muuta nii soolane sojakaste, mesi, küüslauk kui ka jahvatatud paprikapulber. Köögiviljadel küpsenud lõhefilee immutab ka köögiviljad oma mahla ja marinaadiga läbi ja nii valmibki lihtsa vaevaga maitsev ja külluslik pannitäis. Sama marinaadi võid kasutada ka grillitud lõhe valmistamisel. Sel juhul aseta lõhetükid lihtsalt umbes tunnike enne grillimist marinaadi ja grilli siis kuumal grillil kas resti vahel või grillplaadil lõhetükid küpseks. Kogused on arvutatud neljale inimesele:

  • 4 x 250 g lõhefileed
  • 1 suurema laimi mahl
  • 2-3 sl oliiviõli
  • 2 sl sojakastet
  • 3-4 küüslauguküünt, peeneks hakituna
  • 1-2 tšillipipart, peeneks hakituna
  • 1 tl jahvatatud paprikapulbrit
  • 1 dl mett
  • 1 suurem sibul, sektoritena
  • 1 punane paprika, tükeldatuna
  • 1 kollane paprika, tükeldatuna
  • 1 suvikõrvits, tükeldatuna
  • Värsket koriandrit, hakituna
  • Õhukesi laimiviile
  • Soola ja pipart

Sega omavahel laimimahl, oliiviõli, küüslauk, hakitud tšillipipar, paprikapulber, sojakaste ja mesi. Laota õlitatud ahjuplaadile sibulasektorid ning tükeldatud paprika ja suvikõrvits. Maitsesta soola, pipra ja laimimahlaga ning sega käte abil läbi. Tõsta köögiviljadele lõhetükid ning nirista lõhetükkidele ja köögiviljadele marinaadi ning laota peale õhukesi laimiviile. Aseta pann eelkuumutatud ahju grillelemendi alla umbes 15-ks minutiks, kui lõhe ja köögiviljad hakkavad äärtest pruunistuma ning lõhe on läbiküpsenud. Serveeri kohe ja serveerides puista peale veel värsket koriandrit.

Head nautimist!

Küsi lisainfot