Retsept: Lihtne vürtsikas Tai karriroog lõhe ja kookospiimaga

Kui lõhekarri kookospiimaga võib esmapilgul tunduda keerulise eksootilise toiduna, siis tegelikkuses on see üks lihtsamaid toite, mis valmib vaid veerand tunniga ja ei nõua mitte mingeid erilisi oskusi. Valmiskujul müüdav vürtsikas Tai punase karri pasta muudab kogu kastme aromaatseks ja maitseküllaseks ja nii ei olegi vaja muud kunsti, kui kookospiimast kastme sees lihtsalt oad ja lõhetükid mõne minutiga läbi kuumutada. Ubades asemel võid kasutada ka rohelisi herneid. Tai punase karri pastat leiad eksootiliste toitude lettidelt või siis ka eksootilisi toite müüvatest poodidest või veebipoodidest. Ole alguses karripasta doseerimisega ettevaatlik – tegemist on üsna vürtsika kraamiga, mis kokku segatud kuivatatud punastest tšillidest, sidrunheinast, küüslaugust, sibulast, kaffirlaimist, galangalist ja vürtsidest. Kui aga armastad eksootilist tulevärki oma taldrikul ja suus, siis on see lõhekarri just sinu jaoks.

4-le

Valmistamisaeg: 15 minutit

  • 500 g lõhefileed, tükeldatuna
  • 1 sibul, hakituna
  • Väike jupp ingverit, hakituna
  • 1-2 sl Tai punase karri pastat
  • 400 ml kookospiima
  • 200 g rohelisi ube, tükeldatuna
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks koriandrit või rohelist sibulat, hakituna
  • Serveerimiseks aurutatud basmati riisi

Kuumuta pannil õli ning lisa pannile hakitud sibul ja ingver. Kuumuta läbi ja lisa siis pannile punase karri pasta. Kuumuta kõike koos mõned minutid ning kalla siis pannile kookospiim. Lase keema tõusta ja lisa siis rohelised oad ning lõhetükid. Kuumuta ca 4-5 minuti jooksul läbi kuni kala on küpsenud. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides puista karrile peale hakitud rohelist sibulat või koriandrit ja paku juurde aurutatud basmati riisi.

Küsi lisainfot