Retsept: Lõheburgeriga piknikuleivad

Suvisel ajal ei pea einet alati toas ja laua taga sööma. Kaasahaaratavad road on igati päevakorral, kas siis pikal ja palaval rannapäeval või hoopis väikesel metsa- või rabamatkal. Küll võib imeliselt maitseda toit, kui värske õhk ja parajalt füüsilist koormust on hoolitsenud selle eest, et isu oleks ülihea. Kui pikniku- või rannakorvi sättida aga mahlane lõheburger, siis võib kindel olla, et kõht saab täis ja iga suutäis on nauding täisväärtuslikust ja maitsvast toidust. Maitsev on see tõhus pala, muide, ka siis, kui värske õhu isutekitav koefitsient maha arvata.

4-le

Valmistamisaeg: 30 minutit

  • 600-700 g lõhefileed, tükeldatuna
  • 2 keskmise suurusega sibulat, hakituna
  • 1 sl Dijoni sineit
  • 1 sl majoneesi
  • Sidrunimahla
  • 1 muna
  • Värsket murulauku või rohelist sibulat, hakituna
  • Cayenne´i pipart (soovi korral)
  • Vajadusel 1-2 sl jahu
  • 2 dl panko paneeringut või riivsaia
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks

Eineleibade valmistamiseks: 4 rukkileiva taskut, majoneesi, salatirohelist, sibularattaid, värsket tomatit, kurki või redist.

Prae sibulat keskmisel kuumusel õli sees ca 8-10 minutit. Tõsta pannilt ära, kas purustajasse või köögikombaini. Tükelda umbes pool lõhest parajateks tükkideks (ca 1 cm) ja tõsta kõrvale. Teine osa lõhest tükelda väiksemaks ja tõsta samuti purustajasse või köögikombaini. Lisa sinna ka sinep, majonees, sidrunimahl, muna, murulauk või roheline sibul, sool ja pipar ning soovi korral veidi cayenne´i pipart. Töötle mass ühtlaseks. Sega juurde tükeldatud lõhe. Vormi peopesa suurused burgerid. Kui burgerid kipuvad lagunema, lisa taina sisse 1-2 sl jahu. Veereta saadud pätsikesi riivsaia või panko paneeringu sees. Kuumuta pannil õli ning prae lõheburgereid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt paar minutit, kuni burgerid on kuldsed.

Eineleibade valmistamiseks määri rukkileiva taskute vahele majoneesi, säti sinna salatirohelist, mille peale tõsta lõheburger. Lisa sibularattaid, kurki, tomatit või redist ning meelepärast maitserohelist.

Küsi lisainfot