Retsept: Lõhefilee kreemises päikesekuivatatud tomati kastmes

Lihtsa vaevaga ja kiirelt valmiv maitsev kreemine pannitäis laseb mahlasel lõhefileel särada. Itaaliapärase maitsekombinatsiooniga külluslik kaste aitab lõhest parima välja tuua, lisades omalt poolt veel kreemisust ja maitseküllasust. Valgest veinist, koorest, päikesekuivatatud tomatitest ja basiilikust maitselisa saanud lõhe on tõeliselt hõrk pühapäevatoit, kuigi valmib üsna kiirelt ja lihtsa vaevaga. Lisandiks sobib pakkuda kas riisi, köögivilju või serveerida kastet hoopis koos pastaga. Kes soovib veidi vürtsikamat tulemust, võib poetada kastme sisse ka veidi hakitud tšillipipart ning keda lähenev rannahooaeg ei hirmuta, võib kastme valmistada ka 35%-lise koorega.

4-le

Valmistamisaeg: 25 minutit

  • 4x150g lõhefileed
  • 2 sl oliivõli
  • 2 sl võid
  • 1 sibul, hakituna
  • 4 küüslauguküünt, hakituna
  • 50 ml valget veini
  • 150 g päikesekuivatatud tomateid, väiksemaks tükeldatuna
  • 3 dl 20%-list koort
  • 100 g parmesani juustu, riivituna
  • Peotäis kappareid
  • Värsket basiilikut
  • Soola ja pipart

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Maitsesta lõhefileed soola ja pipraga ning prae kuumal pannil mõlemalt poolt ca 5 minutit (küpsemisaeg sõltub lõhefilee paksusest). Tõsta pannilt ära.

Lisa samale pannile või ja prae vaiksel kuumusel sibulat mõned minutid. Lisa pannile küüslauk ja prae veel minutijagu. Kalla pannile vein, lase veidi kokku keeda ja lisa siis pannile päikesekuivatatud tomatid. Kuumuta paar minutit, kuni pannitäis muutub aromaatseks ja kalla pannile koor. Lase keema tõusta, sega kõik läbi ja maitsesta soola ja pipraga. Sega juurde riivitud parmesan ja lase sulada. Tõsta nüüd pannile lõhefilee tagasi, lase kastmes läbi kuumeneda, puista peale väiksemaks rebitud basiilikulehti ja soovi korral kappareid.

Serveeri kas pasta, riisi või aurutatud köögiviljadega.

Küsi lisainfot