Retsept: Madalal kuumusel küpsenud ahjulõhe sidruni ja rosmariiniga

Ahjulõhe
Kogused on arvutatud kuuele inimesele.

  • 1,5 kg lõhefileed
  • 2 keskmise suurusega sidrunit
  • 7 rosmariinioksa
  • 1 sl rosé-pipart
  • 1 dl oliiviõli
  • meresoola

Vala pannile teelusikajagu õli ja pruunista sidruniviile tugevamal kuumusel mõlemalt poolt minutijagu. Vala ahjupannile julge sorts õli, pooled sidruniviilud ja enamus rosmariiniokstest. Kuivata kala majapidamispaberiga ja aseta, nahk allpool, saadud kuhja otsa. Maitsesta kala soola ja rosé-pipraga, tõsta peale ülejäänud sidruniviilud ja rosmariin ning vala peale järele jäänud õli. Küpseta 130 kraadises ahjus u 20 minutit, kuni kala muutub pehmeks ja tuleb naha küljest hästi lahti, kuid jääb värvuselt seest siiski erksalt roosaks.

Retsepti autoriks on Britt Paju blogist noad-kahvlid.

Küsi lisainfot