Retsept: Peedi, džinni ja kadakamarjadega marineeritud grillitud lõhefilee

 

Kaunilt purpurse värviga ja mõnusa maitsekombinatsiooniga grillitud lõhefilee saab maitsekoosluse kadakamarjadelt, peedilt, apelsinilt ja džinnilt. Pisut mõrkjasmagusa alatooniga lõhet aitab mesisemaks muuta glasuur, millega lõhefileed küpsemise ajal pintseldada. Kui satud kadakate lähedusse, korja värskeid kadakamarju. Põnev jääb see roog ka roheliste kadakamarjadega. Nendes on rohkem värskust ja parajalt mõrkjat maitset. Kui aga kadakaid käepärast ei ole, kasuta poes müüdavaid kadakamarju. Igal juhul võid kindel olla, et selline kaunivärviline roog pakub ühtaegu nii silmailu kui paitab ka maitsemeeli.

6-le

Valmistamisaeg: 20 minutit + marineerimiseks vajalik aeg

  • 1 lõhefilee
  • 2 keskmise suurusega peeti, riivituna
  • 4 sl kadakamarju
  • 50 ml džinni
  • 1 apelsini koor, riivituna
  • 1 sl soola
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Värskeid ürte serveerimiseks

Glasuur:

  • 2 sl mett
  • 2 sl apelsinimahla

Tõsta peet, kadakamarjad, džinn ja apelsinikoor purustajasse ja töötle mass ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga ning laota lõhefileele ühtlase kihina. Jäta vähemalt paariks tunniks marineerima. Eemalda siis marinaad lõhefileelt ja lõika filee parajateks portsjontükkideks.

Sega omavahel mesi ja apelsinimahl. Kuumuta grill. Grilli lõhefilee tükke kuumal grillil nahk allpool ning küpsemise ajal pintselda lõhefileed glasuuriga. Serveerides võid glasuuri veel peale niristada. Jahvata peale ka värskelt jahvatatud musta pipart ja puista peale värskeid ürte ning soovi korral veidi purustatud kadakamarju.

Küsi lisainfot