Retsept: soe lõhesalat pasta ja karulaugupestoga

 

Soe lõhesalat pasta ja karulaugupestoga

Tegelikult saab seda rooga valmistada ka klassikalise basiilikust valminud pestoga, aga korraliku tervisepommi saab sellest just praegusel karulauguhooajal. Pestot kulub salati tarbeks tegelikult vähe, kuid see säilib külmkapis kenasti vähemalt nädalajagu ja sobib hästi nii leivale, pastaroogadesse ja hommikusele omletilegi. See lõhesalat maitseb hästi soojalt, kuid sobib ka külmalt serveerimiseks.

Kahele

  • 100 g täistera penne pastat
  • 200 g lõhefileed
  • 5 sparglivart
  • 5 redist
  • 1 dl (külmutatud) herneid
  • peotäis spinatilehti

Pesto:

  • Suur peotäis karulaugulehti
  • 20 g Parmesani
  • 20 g mandleid
  • u poole keskmise suurusega sidruni mahl
  • 1 dl külmpressi oliiviõli
  • Veidi soola ja musta pipart

Alustuseks surista valmis pesto. Selleks pista blenderisse karulaugulehed, riivitud Parmesan, mandlid ja sidrunimahl töötle ühtlaseks ja lisa järk-järgult õli. Maitsesta soola ja pipraga ning vajadusel lisa veel õli või sidrunimahla.

Salati valmistamiseks poolita redised ja murra ära sparglite alumine puitunud osa ning viska minema. Lõika spargel suupärasteks tükkideks. Tõsta lõhetükk küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile , lisa redised ja spargel ning maitsesta kergelt soolaga. Lisa köögiviljadele ka õige pisut õli. Küpseta 180-kraadises ahjus ca 10 minutit. Samal ajal keeda pasta vastavalt pakendi juhenditele ja kurna. Hernestele vala keev vesi ja jäta mõneks minutiks seisma, kuni need on sulanud ja kergelt soojenenud. Sega pasta ahjust tulnud köögiviljade, kurnatud herneste, paari supilusikatäie pesto ja tükeldatud lõhega. Lisa spinatilehed ja soovi korral veidi sidrunimahla ning Parmesaniviile. Serveeri.

 

Retsept: Britt Paju

 

Küsi lisainfot