Retsept: Suvine salat suitsutatud lõhefilee, kirsstomatite ja noorte kartulitega

Suvised magusad noored kartulid ja mahlane suitsutatud lõhefilee on õhkama võttev kooslus. Head puhtad maitsed vajavad vähe ja patt oleks neid liigselt maitsestama hakata või komponentide rohkuse alla matta. Siin lihtsas suvises salatis jagavad pearolli suitsulõhe ning pannil kuldsed põsed saanud noor kartul. Seda kaunist kooskõla aitavad täiustada suvemagusad kirsstomatid, kapparid ja punane sibul. Veidi lisada ka peenralt korjatud värsket salatirohelist ning loomulikult suve ürtide superstaari – tilli. Kastmeks pisut sinepine vinegrettkaste ning muud ei olegi vaja. Imemaitsev suvesalat ongi valmis!

4-le

  • 400 g suitsutatud lõhefileed, suupärasteks tükkideks rebituna
  • 200 g salatirohelist (rooma, frillice vm)
  • 300 g noori kartuleid, keedetuna
  • 200 g kirsstomateid poolitatuna
  • 1 punane sibul, poolratastena
  • 3 sl kappareid
  • Värsket tilli, hakituna
  • Võid praadimiseks

Sinepivinegrett:

  • 2-3 sl valge veini äädikat
  • 1 sl Dijoni sinepit
  • 1-2 tl mett
  • 50 ml oliiviõli
  • Soola ja pipart

Sega esmalt kokku salatikastme ained. Maitsesta ja tõsta kõrvale.

Lõika kartulid sektoriteks. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel või ning prae kartulisektoreid mõlemalt poolt, kuni need on kuldsed. Rebi suuremasse kaussi salatiroheline ja lisa sinna ka kirsstomatid ning sibula poolrattad. Kalla peale umbes pool salatikastmest ja sega käte vahel läbi. Tõsta kastmega segatud salat serveerimisvaagnale või –taldrikutele. Säti sinna peale praetud kartulid, suitsulõhe ja kapparid. Puista peale hakitud värsket tilli ja nirista peale ülejäänud salatikaste. Viimistle veel värskelt jahvatatud musta pipraga. Serveeri kohe.

Küsi lisainfot