Retsept: Tandoori masalaga maitsestatud forell vürtsikate ahjukartulitega

Mahlane ja õrn forellifilee saab maitsevõimenduse tandoori-vürtsidest. India köögile omane vürtside ja maitsete küllus sobib forelli- või lõhefileega imehästi. Sellisele ahjus küpsenud kalale sobib hästi lisandiks pakkuda samuti tavapäraselt pisut vürtsikamaid ahjukartuleid. Tandoori masala on vürtside segu, millega maitsestatult valmistati eelkõige kana, aga ka mitmeid muid roogasid spetsiaalsetes tandoori ahjudes. Sama maitseaineseguga saab valmistada väga maitsva ahjuforelli või -lõhe. Indiapäraste roogade retsepte vaadates võib esmalt ära ehmatada pikk vürtside nimekiri, kuid korra need endale köögikappi varudes saad järgmisel korral pea kõiki India toite valmistada, sest samad vürtsid korduvad toidust toitu. Siin retseptis vajamineva tandoori masala valmiskujul maitseainesegu leiad suurematest ja paremini varustatud poodidest, aga soovi korral võid selle ka ise valmis segada. Tandoori masala vürtsisegu retsept on allpool toodud.

Valmistamisaeg: 40 minutit

4-le

  • 4 x 200 g forelli- või lõhefileed
  • 2 sl tandoori masala maitseainet*
  • 1-2 sl oliiviõli (võid kasutada ka maitsestamata jogurtit)
  • 1 tl soola
  • Sidruniviile

Vürtsikate kartulite jaoks:

  • 500 g väiksemaid kartuleid, pestud ja koorimata
  • 2-3 sl oliiviõli
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 tl garam masala maitseainesegu
  • 1 tl soola

Sega tandoori maitseaine oliiviõli (või siis 2 sl jogurtiga) ja määri ühtlase kihina fileedele. Jäta umbes tunniks seisma, et kala maitsestuks. Kuumuta ahi 200 kraadini.

Tükelda kartulid ja sega õli, vürtsköömnete, garam masala maitseseguga ja soolaga. Laota ahjuplannile ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Lükka kartulid ahjupanni servadele ja aseta panni keskele kalafileed. Aseta peale sidruniviilud ja tõsta ahju tagasi 10-15 minutiks, kuni kala on läbi küpsenud. Serveerides tõsta taldrikule kartuleid ja kala ning paku juurde meelepärast salatit või köögivilju.

*Tandoori masala maitseainesegu:

  • 1 tl jahvatatud ingverit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl jahvatatud paprikat
  • 1 tl jahvatatud kurkumit
  • 1 tl soola

Sega kõik koostisained kokku. Säilita suletud purgis.

Küsi lisainfot