Retsept: Toormarineeritud lõhe sibula ja porgandiga

Sümpaatselt lihtsa valmistuskäiguga ja samas hõrgu lõpptulemusega mõnus lõhe, mis sobib nii salatisse, kodujuustuga söömiseks kui ka leivale sättimiseks. Samamoodi võib purgikese toormarineeritud lõhe ka näiteks piknikule või matkale kaasa haarata. Värskes õhus, teadagi, maitseb ka kala alati paremini. Igal juhul tasub seda mõnusat rooga kindlasti katsetada. Võib juhtuda, et leiad uue lemmiku. Ja kui sibulat lisama hakkad, siis ära sellega koonerda. Marineeritud sibul on peaaegu niisama maitsev, kui lõhe.

4-6-le

Valmistamisaeg: 30 minutit + marineerimiseks vajalik aeg

  • 400 g värsket lõhefileed, ca 1,5 cm tükkideks lõigatuna
  • 3 sibulat, ratasteks lõigatuna

Marinaad:

  • 3 dl vett
  • 0,5 dl valge veini äädikat
  • 4-5 sl suhkrut
  • 1,5 sl soola
  • 1 porgand, tükeldatuna
  • 8 musta pipra tera
  • 8 vürtsitera
  • 8 kadakamarjatera
  • 1-2 loorberilehte
  • Sinepiseemneid

Tõsta kõik marinaadi ained kastrulisse ja lase keema tõusta. Keeda vaiksel tulel paarkümmend minutit, tõsta siis pliidilt ja jahuta. Lao kala vaheldumisi sibulatega purkidesse ja kalla peale marinaad. Tõsta külma ja hakka nautima alates järgmisest päevast.

Küsi lisainfot