0
Registreeru kasutajaks!

Retsept: Grillitud suvikõrvits lõhe ja praetud vutimunadega

Hommikusöök Lõhe Vutimunade Ja Suvikõrvitsaga 5 1

See on maitsev ja tõhus hommikueine, aga miks mitte ka õhtusöök või lõunane vahepala. Siia komplekti sobib taas hästi eelmisest päevast järele jäänud ahjulõhe, millele saab täiesti uue elu anda sättides seltsiks erinevaid kaaslaseid. Kui aga käepärast on värske lõhefilee, võib selle lihtsalt kiirelt pannil läbi praadida. Vürtsikas küüslaugune kaste aitab lõhele särtsakat iseloomu lisada. Vutimunade asemel võid kasutada ka kanamuna ja kui ahjutomateid ei ole mahti valmistada, võib tomatid lihtsalt kiirelt pannilt oliiviõlist läbi lasta.

1-le

1 väiksem suvikõrvits, õhukeste ribadena
150 g lõhefileed, kas toorena või küpsetatuna
1-2 sl tšillikastet
Veidi hakitud küüslauku
3 vutimuna
Paar peotäit ahjutomateid või päikesekuivatatud tomateid
Veidi parmesanilaaste
Oliiviõli
Soola ja pipart
Sidrunimahla
Värsket tilli, hakituna

Ahjutomatite valmistamiseks poolita kirsstomatid ja laota ahjupannile. Piserda oliiviõli, soola ja pipraga ning küpseta 150 kraadi juures ca 30-40 minutit, kuni tomatid on pisut krimpsu tõmbunud.

Piserda suvikõrvitsaviile õliga ning prae suvikõrvitsat (grill)pannil mõlemalt poolt umbes minutijagu. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Kui kasutad värsket lõhefileed, prae samas pannil ka lõhefileed mõned minutid kuni see on küps. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Löö pannile ka vutimunad ja prae, kuni munakollane on paraja küpsusastmega.

Säti taldrikule lõhe, suvikõrvits, ahjutomatid ja vutimunad. Puista peale parmesanilaaste ja värsket tilli. Sega tšillikaste küüslauguga ja nirista kaste lõhele ja suvikõrvitsale. Serveeri soojalt.

Küsi lisainfot