0
Registreeru kasutajaks!

Retsept: Lihtne vürtsikas Tai karriroog lõhe ja kookospiimaga

Kui lõhekarri kookospiimaga võib esmapilgul tunduda keerulise eksootilise toiduna, siis tegelikkuses on see üks lihtsamaid toite, mis valmib vaid veerand tunniga ja ei nõua erilisi oskusi. Valmiskujul müüdav vürtsikas Tai punase karri pasta muudab kastme aromaatseks, maitseküllaseks ja nii ei olegi vaja muud kunsti, kui kookospiimakastme sees oad ja lõhetükid mõne minutiga läbi kuumutada. Ubade asemel võid kasutada ka rohelisi herneid. Tai punase karri pastat leiad eksootiliste toitude lettidelt või siis ka eksootilisi toite müüvatest veebi – või tavapoodidest.

Ole alguses karripasta doseerimisega ettevaatlik – tegemist on üsna vürtsika kraamiga, mis kokku segatud kuivatatud punastest tšillidest, sidrunheinast, küüslaugust, sibulast, kaffirlaimist, galangalist ja vürtsidest. Kui aga armastad tulevärki oma taldrikul ja suus, siis on see lõhekarri just sinu jaoks.

Dsc3927 1500x998

Neljale

  • 500 g lõhefileed, tükeldatuna
  • 1 sibul, hakituna
  • väike jupp ingverit, hakituna
  • 1-2 sl Tai punase karri pastat
  • 400 ml kookospiima
  • 200 g rohelisi ube, tükeldatuna
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks koriandrit või rohelist sibulat, hakituna
  • Serveerimiseks aurutatud basmati riisi

Kuumuta pannil õli ning lisa hakitud sibul ja ingver. Kuumuta läbi ning lisa siis pannile punase karri pasta – tea, et hiljem saad alati vürtsi juurde panna. Kuumuta nüüd kõike koos mõned minutid ning kalla siis pannile kookospiim. Lase segul keema tõusta ja lisa rohelised oad ning tükeldatud lõhe. Kuumuta ca 4-5 minuti jooksul läbi kuni kala on küpsenud. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides puista karrile peale hakitud rohelist sibulat või koriandrit ja paku juurde aurutatud basmati riisi.