0
Registreeru kasutajaks!

Retsept: lõhesupp kookospiima, bataadi ja lillkapsaga

Dsc8741a Copy 1500x1001

Lihtne ja soojendav supp, millel on just täpselt parasjagu särtsu sees, et krae vahele pugenud külma peletada. Kalapuljong keeda ise valmis näiteks meie supikogust või kasuta hoopis kvaliteetset valmispuljongit. Ja võta pott kindlasti enne kala supi sisse panekut tulelt – kuumas puljongis saab kala ise valmis ja jääb tunduvalt mahlasem kui saab leemes mõnusalt puhata.

Kahele

  • 300 g lõhefileed
  • 3 rohelise sibula vart
  • 2 küüslauguküünt
  • u 3 cm jupp ingverit
  • 1 sl kontsentreeritud tomatipastat
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl kurkumit
  • ½ tl tšillihelbeid
  • 5 dl kalapuljongit
  • 4 dl kreemjat kookospiima
  • 150 g bataati
  • 200 g lillkapsast
  • 70 g värsket spinatit
  • 0,5 – 1 punane tšilli
  • 1 laim
  • veidi võid kuumutamiseks, meresoola

Eemalda kalafileelt nahk ning tükelda kala umbes 3 cm läbimõõduga kuubikuteks. Haki sibula alumine heledam osa ja küüslauguküüned. Riivi või haki ingver oma maitse järgi. Koori ning tükelda bataat ning murra lillkapsas väiksemateks õisikuteks.

Kuumuta poti põhjas või sees sibul, küüslauk ja ingver. Mõne minuti pärast lisa tomatipasta, kurkum ja vürtsköömned ning lase pidu valla. Kui segu kipub potipõhja kinni jääma, lisa supilusikaga veidi puljongit. Kui tunned, et on õige aeg, siis lisa kogu puljong ja lase sellel keema tõusta, seejärel pista potti bataat ja lillkapsas. Keeda u 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmenenud. Oma hetke on juba ammu ootamas kookospiim ja nüüd on tema aeg –  kuumuta supp keemiseni, seejärel sega sekka spinatilehed ja maitsesta soolaga. Tõsta pott tulelt, lisa kalatükid ja kata kaanega. Lase umbes 10 minutit kalal kuumas leemes küpseda ning maitsestuda. Võid hakata juba lauda katma. Vahetult enne serveerimist lisa supile poole laimi mahl ja jaga maitseelamus kaussidesse. Puista peale hakitud rohelist sibulat ja tšilliviile, et kuumust oleks. Järele jäänud laim lõika sektoriteks ja lase sööjatel seda soovi korral ise veel täiendavalt supile lisada.

Retsept: Britt Paju