0
Registreeru kasutajaks!

Retsept: soe lõhesalat pasta ja karulaugupestoga

Tegelikult saab seda rooga valmistada ka klassikalise basiilikust valminud pestoga, aga korraliku tervisepommi saab sellest just praegusel karulauguhooajal. Pestot kulub salati tarbeks tegelikult vähe, kuid see säilib külmkapis kenasti vähemalt nädalajagu ja sobib hästi nii leivale, pastaroogadesse ja hommikusele omletilegi. See lõhesalat maitseb hästi soojalt, kuid sobib ka külmalt serveerimiseks.

Dsc0165a 1500x1001

Kahele

  • 100 g täistera penne pastat
  • 200 g lõhefileed
  • 5 sparglivart
  • 5 redist
  • 1 dl (külmutatud) herneid
  • peotäis spinatilehti

Pesto

  • suur peotäis karulaugulehti
  • 20 g Parmesani juustu
  • 20 g mandleid
  • u poole keskmise suurusega sidruni mahl
  • 1 dl külmpressi oliiviõli
  • veidi soola ja musta pipart

Alustuseks surista valmis pesto. Selleks pista blenderisse karulaugulehed, riivitud Parmesan, mandlid ja sidrunimahl  ning töötle ühtlaseks, seejärel lisa järk-järgult õli. Maitsesta soola, pipraga ning armastusega ja vajadusel lisa veel õli või sidrunimahla.

Salati valmistamiseks poolita redised ja murra ära sparglite alumine puitunud osa ning viska minema. Lõika allesjäänud spargel suupärasteks tükkideks. Tõsta lõhe küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa redised ja spargel ning maitsesta kergelt soolaga. Lisa köögiviljadele ka õige pisut õli. Küpseta seltskonda 180-kraadises ahjus ca 10 minutit. Samal ajal keeda pasta vastavalt pakendi juhenditele või oma maitsele ja kurna. Hernestele vala keev vesi ja jäta mõneks minutiks seisma, kuni need on sulanud ja kergelt soojenenud. Sega pasta ahjust tulnud köögiviljade, kurnatud herneste, paari supilusikatäie pesto ja tükeldatud lõhega. Lisa spinatilehed ning soovi korral veidi sidrunimahla ning Parmesani juustu viile. Serveeri, naudi ja tee kõhule pai!

Retsept: Britt Paju