0
Registreeru kasutajaks!

Retsept: suupisted lõhemarjaga

Kodumaise ja värske metsiku lõhe marjaga ei saa aastaringselt maiustada, kuid praegusel hooajal õnneks küll. Naudi saiakattena või proovi hoopis siinsete suupistetega. Kalamarjaga toitu valmistades jää lisandite ja maitseainetega pigem tagasihoidlikuks, et väärt mari saaks ise särada.

Pl00465a

Kalamarjaga krevetisaiad

Neljale

  • 200 g Peetri Lõheäri tiigerkrevette marinaadis
  • 4 sl  Peetri Lõheäri Eesti metsiku lõhe marja
  • 1 sl hakitud tilli
  • 1 sl hakitud murulauku
  • 1 sl hapukoort
  • 2 sl majoneesi
  • Soola, pipart, veidi sidrunimahla maitsestamiseks
  • Serveerimiseks röstsaia ja lisaks veel 4 tl imemaitsvat Peetri Lõheäri Eesti metsiku lõhe marja

Sega kõik koostisained kokku. Soovi korral haki enne krevetid väiksemateks tükkideks. Saiadele võid puistata lisaks veidi tilli ja tõsta lusikaga kalamarja, et ka silmailu jaguks. Juurde võta sidruniviil, millest soovi korral veidi mahla võileivale saad pigistada.

 

Ahjukartulid kalamarjaga

Neljale

  • 8 väiksemat koorega keedetud kartulit
  • 8 tl Peetri Lõheäri Eesti metsiku lõhe marja
  • 4 sl hapukoort
  • 1 tl mädarõigast
  • 1-2 sl hakitud punast sibulat
  • Soola, pipart
  • Killuke pehmet võid ja veidi õli
  • Tilli

Sega kartulid väiksemal ahjupannil kergelt või ja õliga ning maitsesta soolaga. Küpseta olenevalt suurusest 200 kraadi juures u 15-20 minutit, kuni kartulid on krõbedad. Suru kahvliga kartulid veidi lössi, aga nii, et need endiselt ühes tükis püsivad ja küpseta krõbedama tulemuse saamiseks veel u 10 minutit. Võid kasutada aga ka lihtsalt poolitatud krõbedaid ahjukartuleid, sest maitse üle ei vaielda.

Sega hapukoor mädarõikaga ja maitsesta soolaga. Serveerimisel tõsta kartulitele kooresegu, sellele kalamarja ja puista peale hakitud sibulat ning tilli. Asu maiustama!

 

Munad kalamarjaga

Neljale

  • 4 muna
  • 8 tl Peetri Lõheäri Eesti metsiku lõhe marja
  • 8 tl hapukoort
  • Tilli ja hakitud murulauku
  • Soola

Aseta munad keevasse vette ning keeda 7 minutit. Tõsta kohe külma vette, võid neid ka ise häälekalt ehmatada ja seejärel lase jahtuda. Koori ning poolita munad pikkupidi ja serveeri hapukooretörtsu ning muidugi metsiku lõhe marjaga. Puista peale soola ja hakitud tilli-murulauku.

 

Retseptid: Britt Paju