0
Registreeru kasutajaks!

Retsept: vürtsikas mereannikarri lõhe, ananassi ja kookospiimaga

Külma ilmaga midagi soojendavat, kuid ometi kerget? See vürtsikas Tai köögist inspireeritud karri peaks sel juhul hästi sobima. Kui vürtsi võiks olla vähem, eemalda tšillilt enne blenderisse pistmist seemned ja kasuta seda soovi korral ka veidi tagasihoidlikumalt. Värske galangalijuur , mida meilgi kauplustes aeg-ajalt saadaval on, annab maitsele põnevat lisa, kuid selle puudumisel saab hästi hakkama ka ainult ingverit kasutades.

Neljale

  • 500 g sinimerekarpe
  • 200 g tiigerkrevette
  • 300 g lõhefileed
  • 100 g värsket või külmutatud ananassi
  • 1 sidrunheinavars
  • 50 g ingverit (või 25 g galangalijuurt ja 25 g ingverit)
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 šalottsibul
  • peotäis värsket koriandrit
  • 0,5 tl kurkumit
  • 1 laimi riivitud koor
  • 1 punane tšillipipar
  • 2 sl kalakastet
  • 200 ml kookospiima

Serveerimiseks aurutatud jasmiiniriisi, koriandrilehti, tšillit, laimiviile.

Pese sinimerekarbid ja eemalda vajadusel “habe”. Jäta kasutamata kõik karbid, mis on kas purunenud või lahtised ning ei sulgu ka peale kerget koputamist. Puhasta krevetid, eemalda lõhefileelt nahk ja lõika kala u 3 cm paksusega kuubikuteks. Haki kergelt sibul, sidrunheinavars, ingver, küüslauk, tšilli ja koriandri varreosa ning töötle blenderi või saumikseri abil ühtlaseks pastaks. Lisa riivitud laimikoor ning kurkum. Vajadusel lisa töötlemise ajal veidi vett. Kuumuta segu potis või sügavamal pannil paari minuti jooksul, kuni pasta on läbi küpsenud ja aromaatne. Kuumutamise ajal segades ja lisa vähehaaval vett, et segu oleks kogu aeg pastalaadne ja kuumutamise vältel liigselt ära ei kuivaks. Lisa kalakaste ja ananass ning kuumuta veel minutike. Lisa 2 dl vett, kookospiim ja kuumuta keemiseni. Vajadusel lisa ka veidi soola. Lisa puhastatud karbid, kata pott kaanega ja keeda keskmise kuumuse juures paar minutit, kuni enamus karpidest on avanenud. Lisa krevetid ja kala, sega ettevaatlikult ning kuumuta kaane all veel minutike-paar, kuni krevetid on värvust ühtlaselt muutnud ja lõhe küps, aga mitte liialt. Serveeri koos jasmiiniriisi ja laimisektoritega, peale puista tšilliviile ja koriandrilehti.

Retsept: Britt Paju