Retsept: haugi-seenepallid sinepises koorekastmes

Haugi-seenepallid sinepises koorekastmes

 Haugi tihke ja väherasvane filee sobib imehästi kalapallide ja -kotlettide valmistamiseks. Seenesaagi ja ürtide abil saad toidule põneva maitselisa. Hästi maitseb toit koos keedetud noorte kartulite ja mõne peenramaalt leitud kurgiga.

neljale

  • 500 g haugifileed
  • 180 g kukeseeni või muid kupatamist mitte vajavaid metsaseeni
  • 1 muna
  • 5 cm jupp porru alumist heledamat osa
  • 1 sl hakitud peterselli
  • 2 sl hakitud tilli
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl musta pipart
  • Võid või õli praadimiseks
  • u 3 sl täistera kaerajahu paneerimiseks

Kaste:

  • 4 dl vahukoort 35%
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 tl teralist sinepit
  • soola, pipart
  • värsket tilli ja sidruniviile serveerimiseks

Puhasta seened ja haki võimalikult peeneks. Haki ka porru ja kuumuta pannil koos seentega väheses rasvaines u 5 minuti jooksul pehmeks. Lase veidi jahtuda.

Haki kala kergelt ja töötle kas köögikombainis ühtlaseks massiks või lase läbi hakklihamasina.

Lisa kalamassile muna, hakitud ürdid, maitseained ja leige seene-porrusegu. Sega ühtlaseks.

Vormi kalasegust väikesed, u 4 cm läbimõõduga pallid ja veereta neid kergelt jahusegus. Prae koos vähese rasvainega keskmiselt kuumal pannil u 4 minuti jooksul ühtlaselt kuldpruuniks. Kõik pallid korraga pannile ei mahu – tee seda mitmes jaos ja tõsta pruunistatud pallid eraldi kaussi.

Alanda kuumust ja lisa pannile vajadusel veel veidi rasvainet. Kuumuta hakitud küüslauku minuti-paari minuti jooksul, kuid nii et see ei pruunistuks. Lisa vahukoor, tõsta kuumust ja lase vahukoorel keema tõusta. Lisa sinep, sega ja maitsesta koor soola-pipraga. Tõsta kastmesse ka kalapallid lase u 5 minutit kaane all vaikselt podiseda. Maitsesta vajadusel täiendavalt, lisa serveerimisel ohtralt hakitud tilli ja pigista peale veidi sidrunimahla.

Retsept: Britt Paju

 

Küsi lisainfot