Retsept: krehvtised sinimerekarbid fetaga

Krehvtised sinimerekarbid fetaga

 See soojendav sinimerekarpidest roog valmib õige ruttu ning kogusest jagub kas kahele toekamaks eineks või neljale kergemaks ampsuks. Kastme valmistamiseks vaja minevad koostisained on suuresti sellised, mis koduses köögis praegusel sombusel kindlasti ajal ära kuluvad ja on vast paljudel juba ka kappi varutud. Kui need olemas, siis tarvis kaasa haarata vaid sinimerekarbid, feta ja maitseroheline ning hea kaaslane, kellega koos toitu nautida.

 Kahele kuni neljale

  • 1 kg sinimerekarpe
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sibul
  • 400 ml konserveeritud purustatud tomateid
  • 1 tl suitsutatud paprikapulbrit
  • 1 tl kurkumit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 1 tl jahvatatud ingverit
  • näpuotsaga tšillihelbeid või jahvatatud tšillit
  • 2 sl värsket hakitud peterselli
  • 50 g fetajuustu
  • Soola, pipart, õli kuumutamiseks

Puhasta karbid. Selleks eemalda väiksese noaga võimalik mustus ja sikuta karpide vahelt välja piiluv “habe” kui seda märkad. Eemalda kõik katkised karbid ja ka need lahtised, mis peale koputamist ei sulgu. Loputa ja kurna.

Kuumuta pannil õlis viilutatud sibulat u 5 minutit keskmisel kuumusel, kuni see on klaasjas, lisa hakitud küüslauk ja vürtsid ning kuumuta segades nii minuti jagu. Lisa tomatid ja u 2 dl vett ning lase vaikselt 10 minutit podiseda. Maitsesta segu soola-pipraga ja lisa veel veidi vett, kui segu on väga paksuks keenud. Lisa kuuma kastme sisse karbid ja sega kiirelt pannitäis läbi. Kata kaanega ning kuumuta u 4-6 minutit, kuni karbid on avanenud. Eemalda kõik karbid, mis kinniseks jäid ja tõsta ülejäänud serveerimisnõusse koos tomatise  kastmega. Pudista peale feta ja hakitud petersell ning serveeri näiteks koos hea värske saia või lavašiga.

Retsept: Britt Paju

 

Küsi lisainfot