Retsept: küpsetatud avokaadod külmsuitsuforelli ja munaga

 

Küpsetatud avokaado külmsuitsuforelli ja munaga

 Kui hommikusöögiks ideid napib, siis proovi seda toitu siin. Üks-kaks-kolm ja valmis! Tee kasvõi terve ahjupannitäis suuremale brantšiseltskonnale – ikka on lihtne.  Kõrvale sobivad ühtviisi hästi näiteks nii röstitud juuretisesai kui värskusest pakatav salat.

 Kahele kuni neljale

  •  2 avokaadot
  • 4 väiksemat külmsuitsuforelli viilu või kaks suuremat
  • 4 vutimuna
  • musta pipart
  • 4 sl rediseidusid
  • Serveerimiseks tilli, rohelist sibulat

Poolita avokaadod ja eemalda kivid. Eemalda veidi ka avokaado viljalihast, et forell ja muna paremini avokaado sisse ära mahuksid. Tasanda väikese noalõike abil avokaadopoolikute  kumeramat koorega osa ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et koorepool jääks alumiseks. Lõika suuremad külmsuitsuforelli viilud pooleks ja aseta avokaadopoolikutele nii, et iga avokaadopooliku keskossa tekiks süvend – nendesse löö vutimunad. Küpseta 200 kraadise ahju keskosas 10-12 minutit või kuni muna on sobivalt küpsenud. Valmis avokaadod maitsesta musta pipra ja ürtidega ning tõsta peale supilusikajagu rediseidusid. Serveeri soovi korral koos värske salati ja/või röstsaiaga.

Retsept: Britt Paju

 

Küsi lisainfot