0
Registreeru kasutajaks!

Retsept: lõhekotletid ürtide ja kapparitega

Lihtsad kotletid, mis püsivad koos ka ilma muna või saia lisamiseta. Veelgi taljesõbralikuma versiooni saad, kui asendad hapukoore maitsestamata jogurtiga. Võid valmistada kotlette niisama suupisteks ja serveerida näiteks koos sidruniviilude ja majoneesiga, mis maitsestatud hakitud ürtide ning sidrunimahlaga. Korraliku ning toitva eine saad, kui serveerid kotlettide kõrvale tilli ja soolaga segatud kurki, keedetud värskeid kartuleid ning kastmeks ürtide, sidrunimahla ja maheda sinepiga segatud jogurtit.

Peetri L03858

Neljale

  • 500 g lõhefileed
  • 2 sl hapukoort (või paksemat jogurtit)
  • 2 sl kappareid
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • 2 sl hakitud tilli
  • 2 sl hakitud murulauku
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 tl meresoola
  • veidi võid ja õli praadimiseks

Tükelda lõhefilee ning eemalda nahk. Haki ürdid ja küüslauk. Töötle kõik koostisained köögikombainis ühtlaseks. Patsuta segu märgade käte abil kaheksaks ühesuuruseks kotletiks ja prae keskmise kuumusega pannil või ning õli segus kaks-kolm minutit vahepeal keerates, kuni kotletid on kuldsed. Serveerimisel puista peale mõned kapparid ning paku kõrvale sidruniviile.

Retsept: Britt Paju