0
Registreeru kasutajaks!

Retsept: suitsukilu – kartulipirukas

Dsc9522a 1500x1001

Suitsukilu-kartulipirukas

Eesti toidulaual võiks kindlasti olla nii kilu kui kartulit. Ja mõni pirukas ei teeks paha. Võib-olla ka veidi kodujuustu ja midagi värsket? Kui sellised mõtted peas tiirlevad, siis ära rohkem juurdle vaid haara küpsetusvorm ja tee valmis juust see sama maitsev kilu-kartulipirukas.

Kartul on siin peidetud pirukapõhja sisse, mis annab sellele mõnusa maitse ja teistmoodi tekstuuri. Suitsukilusid võid aga kohe julgemalt varuda kui retseptis ette nähtud, sest need sobivad ka mõnusaks suupisteks ning lisavad valmis pirukalegi veidi ekstravagantsemat sarmi.

kaheksale

Põhi:

2 dl jahu
130 g keedetud kartuleid (umbes üks suurem kartul)
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
0,5 dl vett
1 tl soola
Täidis:

150 g suitsukilu
2 muna
200 g kodujuustu
100 g toasoja toorjuustu
2 sl majoneesi
1 rohelise sibula vars
2 sl hakitud värsket tilli
0,5 tl soola
musta pipart
Serveerimiseks redisevõrseid , mõned suitsukilud
Riivi kartul peenema riiviga või suru kahvli abil ühtlaseks massiks. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool, lisa kartulid, tükeldatud või ja vesi ning töötle köögikombaini abil või käsitsi ühtlaseks tainaks. Suru see märja käega ca 22 cm läbimõõduga ümmarguse koogivormi või 36 x 13 cm mõõtu vormi põhjale ja kergelt ka külgedele. Suska tainapõhi kahvliga tihedalt auguliseks ja küpseta 200-kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni tainas veidi jumet hakkab võtma. Võta vorm ahjust ja suru kerkinud tainast lusika abil veidi madalamaks, et täidise jaoks jääks vormi süvend. Täidise valmistamiseks puhasta kilud ja tükelda fileed kergelt. Lao need pirukapõhjale ning puista peale hakitud roheline sibul. Klopi kokku munad, toorjuust, kodujuust ja majonees ning sega sekka till, sool ja pipar. Vala segu vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u 25-30 minutit, kuni täidis on tahenenud ja kergelt kuldse moega. Lase pirukal enne lahti lõikamist vormis vähemalt 15 minutit jahtuda või jahuta täielikult. Serveerimisel puista peale redisevõrseid ja soovi korral ka mõni terve suitsukilu.

Retsept: Britt Paju

Küsi lisainfot