Retsept: täidetud munad mitut moodi

Munakoksimise jääke ei pea kurvalt silmitsema, sest nii palju kui on pühademunal värve, on ka erinevaid võimalusi täidetud munade valmistamiseks. Näiteks kalamarja, suitsuforelli või krevettidega või tee hoopis üks korralik assortii kõigi nendega – kui tead ühte moodust valmistamiseks, saad seda edasi kombineerida juba endale meelepäraste maitsete ja lisanditega. 

Põhiretsept: 

  • 4 kõvaks keedetud muna 
  • 3 sl majoneesi 
  • 1 tl Dijoni sinepit 
  • Veidi soola-pipart ja sidrunimahla 
  • Katteks tilli ja u 4 tl lõhe-, siia või forellimarja 

Koori munad ja poolita. Kogu munakollased ühte nõusse, lisa majonees ja sinep ning töötle saumikseri abil ühtlaseks pastaks. Maitsesta ja jaga lusika abil munavalgete sisse tagasi või kasuta selleks tordipritsi. Kaunista meelepäraste lisanditega ja naudi kohe.  

Wasabi– soolalõhetäidisega munad 

Asenda 2 sl majoneesi toasooja toorjuustuga ning sinep wasabipastaga (võid alustuseks lisada wasabit veidi vähem ning peale maitsmist soovi korral lisada – eriti, kui sa äkilisemaid maitseid veidi pelgad). Katteks kasuta soolalõhest lõigatud ja rulli keeratud ribasid, wakame salatit ja kalamarja 

Sriracha-krevetitäidisega munad 

Asenda sinep taipärase sriracha tšillikastmega. Katteks võta iga muna kohta üks keedetud ja marineeritud krevett, näpuotsaga tšillihelbeid ja koriandrilehti. 

Kuumsuitsuforellitäidisega munad 

Lisa täidisesegule u 50 g kuumsuitsu forellifileed ja vajadusel vedid rohkem sidrunimahla. Veidi toekama täidisega munad kaunista lisaks väikese suitsuforellitüki, kurgiviilu ja tilliga.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv