Kirju salat külmsuitsuforelli ja küpsetatud tsitruseviiludega

Kirju salat külmsuitsuforelli ja küpsetatud tsitruseviiludega

Küpsetatud tsitrused on siin salatis suitsuforellile heaks kaaslaseks. Küpsemisel muutuvad sidruni- ja apelsiniviilud magusamaks ja saavad toreda tekstuuri, millest salat saab kasu nii iseloomu kui värvisärtsu näol.

neljale

u 200 g Peetri lõheäri külmsuitsuforellilõike
1 sidrun
1 punane- või mahlaapelsin
1 väike fenkol
u 50 g põldkännakut või salatilehtede segu
1 aurutatud peet
8 redist
1 avokaado
4 sl väärisoliiviõli
0,5 tl Dijoni sinepit
0,5 tl mett

soola-pipart

Viiluta pool sidrunit ja apelsin võimalikult õhukeselt, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja sega läbi 1 sl õliga. Küpseta ahjus 220-kraadi juures u 15 minutit, kuni viilud on tumedamaks tõmbunud ja küpsenud moega. Vahepeal sega. Võta ahjust ja lase jahtuda. Klopi vispli abil (või loksuta tugevalt väiksemas keeratava kaanega purgis) kastmeks kokku ülejäänud õli, järelejäänud poole sidruni mahl ja riivitud koor ning sinep ja mesi. Maitsesta.  Lõika peet ja avokaado viljaliha õhemateks sektoriteks ja viiluta võimalikult õhukeselt fenkol ja redised (köögimandoliin on siin hea abiline!).  Sega salat, fenkol, redised ja avokaadod ettevaatlikult poolega kastmekogusest ja tõsta vaagnale. Suska sekka peedisektorid ning lao peale küpsetatud tsitruseviilud ja väiksemateks tükkideks lõigatud kala . Nirista peale ülejäänud kaste ja serveeri.

Ostukorv (0)

Ostukorv