Koha kukeseenekastmega
Kukeseened ja kala sobivad kokku suurepäraselt! Estragoni asemel võid kasutada ka näiteks tüümiani või tilli ja soovi korral asenda sidrun sortsu kuiva valge veiniga, kuid lase sellel enne koore lisamist täielikult aurustuda.
kahele kuni neljale
2 Peetri Lõheäri kohafileed (a ca 200g)
1 küüslauguküüs
200 g kukeseeni
2 dl vahukoort
u pool sidrunit
paar väikest oksa estragoni
soola, pipart
võid praadimiseks
Puhasta seened ja tükelda kergelt suuremad. Haki küüslauk. Tõsta seened kuumale pannile ja lase neist veidi vedelikku välja imbuda, seejärel lisa julge kild võid, soola ja pipart ning kuumuta, kuni seened on veidi pehmenenud ja jumekamaks muutunud. Lisa paari supilusika jagu sidrunimahla, mõned estragonilehed ja kuumuta veel kergelt. Lisa koor, tõsta kuumust ja keeda, kuni kaste on veidi paksenenud. Maitsesta täiendavalt ja sega sekka veel värskeid estragonilehti. Maitsesta kala kergelt soolaga ja hõõru kala nahk õli ja soolaga kergelt kokku. Soovi korral poolita fileed. Lisa keskmise kuumuse juures pannile võid ja prae kalafileesid, nahk allpool ja kergelt pannilabidaga surudes u 3-4 minutit, keera kalatükid ümber ja kuumuta veel minuti jagu. Maitsesta sidrunimala ja estragonilehtedega ning serveeri koos kukeseenekastme ja noorte keedetud kartulitega.