Koorekastmes lõhe lillkapsa ja päikesekuivatatud tomatitega
Koorekastmes lõhe lillkapsa ja päikesekuivatatud tomatitega
Argise iseloomuga kalaroog valmib vaid mõne minutiga. Kasuta lisaks lillkapsaõisikutele ära ka varreosa- viiluta peenemad varred ja koori ning seejärel tükelda ka jämedam. Pannitäis on maitsev ka niisamuti, kuid toekama kõhutäie saad, kui haarad juurde keedetud riisi, noori keedukartuleid või segad hoopis sekka keedetud pastat.
neljale
500 g Peetri Lõheäri lõhefileed
400 g lillkapsast
1 väike porru
2 küüslauguküünt
50 g päikesekuivatatud tomateid
3 dl köögikoort 20%
1 sl hakitud tilli ja peterselli
serveerimiseks sidruniviile ja keedetud riisi või pastat ning veidi võid praadimiseks
Eemalda fileelt nahk ja lõika kala ampsusuurusteks tükkideks ja maitsesta kergelt soolaga. Kuumuta pannil killuke võid ja pruunista kalatükid igast küljest minuti jooksul. Tõsta kala pannilt ära ja lisa sinna nüüd omakorda porru hakitud alumine heledam osa, hakitud küüslauguküüned ja hakitud päikesekuivatatud tomatid. Kuumuta kergelt läbi ja lisa väikeseks murtud lillkapsaõisikud ja viilutatud lillkapsa varreosad. Sega läbi ja lisa 1 dl vett ja koor. Kata pann kaanega, keera kuumus madalaks ja lase 10 minutit vaikselt podiseda, kuni lillkapsas on pehmenenud. Lisa kala tagasi panile, kata pann uuesti kaanega ja kuumuta veel minuti-paari jagu, kuni kala on soojenenud ja läbi küpsenud, kuid mahlane. Maitsesta soola-pipraga, lisa maitseroheline ja sidruniviilud ning serveeri koos keedetud riisi või pastaga.
Retsepti autor: Britt Paju