Retsept: avokaadoampsud külmsuitsuforelli ja mangoga

Kirjud ampsuavokaadod sobivad serveerimiseks vist küll igas olukorras olgu selleks siis brantš, õhtusöök või lihtsalt isu millegi värske ja värvilise järele. Pikka ootamist avokaado ei kannata ja pruunistub mõnekümne minuti möödudes isegi siis, kui oled selle laimimahlaga korralikult üle ujutanud, seepärast valmista toit vahetult enne sööma asumist. 

Kogustest valmib kaheksa ampsu

  • 4 avokaadot 
  • 3 viilu Peetri Lõheäri külmsuitsuforelli 
  • 0,5 mangot 
  • 1 väike kurk 
  • 4 redist 
  • 2 laimi 
  • 2 tl murulauku 
  • väike peotäis põldkännaku lehti 
  • 1 sl Kreeka jogurtit 
  • 1 sl majoneesi  
  • soola-pipart 

Lõika mangopoolik ampsusuurusteks tükkideks, viiluta redis ja kurk ning lõika kurgiviilud neljaks. Tükelda ka forellilõigud. Maitsesta segu kergelt soola-pipraga ja sega 1 tl murulaugu ning poole laimi mahlaga. Sega kastmeks kokku jogurt, majonees ja ülejäänud murulauk ning laimimahl. Poolita avokaadod ja uurista välja avokaadoseemned ja osa viljalihast, et täisele rohkem ruumi jääks. Tükelda välja uuristatud viljaliha ja lisa ka see forellisegule. Pigista avokaadopooltele laimimahla, et need kauem kenad ja rohelised püsiksid ning täida mango-forelliseguga. Tõsta vaagnale, lisa kastet ja salatilehti ning serveeri. 

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv