Retsept: kerge salat kaheksajalaga
See kerge ja lihtne salat sobib nii väikeseks vahepalaks kui ka eelroaks. Kui soovid seda veidi toekamaks muuta, lisa u 100 g konserveeritud ja eelnevalt loputatud kikerherneid.
Neljale:
- 200 g Peetri Lõheäri kaheksajalga õlis
- 1 küüslauguküüs
- 0,5 punast sibulat
- 200 g kirsstomateid
- 80 g suvikõrvitsat
- 1 sl punast veniäädikat
- 0,5 tl kuivatatud punet
- näpuotsaga jahvatatud tšillit
- 1 mandariini mahl
- 2 sl hakitud peterselli
- soola, pipart
Haki sibul ja suru küüslauguküüs läbi küüslaugupressi. Maitsesta soola ja äädikaga ning lase maitsestuda, kuni ülejäänud komponente ette valmistad. Lõika kaheksajalakombitsad suupärasteks tükkideks ja tükelda tomatid. Suvikõrvits lõika u 0,5 cm laiusteks viiludeks ja seejärel tükelda. Lisa sibulale-küüslaugule tšilli, pune, petersell, mandariinimahl ja kaheksajalatükid koos paari supilusikatäie õliseguga ning lisa tomatid ja suvikõrvits. Maitsesta täiendavalt ja lase enne sööma asumist u 10 minutit maitsetel seguneda.
Retsept: Britt Paju