Retsept: kerge salat kaheksajalaga

See kerge ja lihtne salat sobib nii väikeseks vahepalaks kui ka eelroaks. Kui soovid seda veidi toekamaks muuta, lisa u 100 g konserveeritud ja eelnevalt loputatud kikerherneid.

Neljale:

  • 200 g Peetri Lõheäri kaheksajalga õlis
  • 1 küüslauguküüs
  • 0,5 punast sibulat
  • 200 g kirsstomateid
  • 80 g suvikõrvitsat
  • 1 sl punast veniäädikat
  • 0,5 tl kuivatatud punet
  • näpuotsaga jahvatatud tšillit
  • 1 mandariini mahl
  • 2 sl hakitud peterselli
  • soola, pipart

Haki sibul ja suru küüslauguküüs läbi küüslaugupressi. Maitsesta soola ja äädikaga ning lase maitsestuda, kuni ülejäänud komponente ette valmistad. Lõika kaheksajalakombitsad suupärasteks tükkideks ja tükelda tomatid. Suvikõrvits lõika u 0,5 cm laiusteks viiludeks ja seejärel tükelda. Lisa sibulale-küüslaugule tšilli, pune, petersell, mandariinimahl ja kaheksajalatükid koos paari supilusikatäie õliseguga ning lisa tomatid ja suvikõrvits. Maitsesta täiendavalt ja lase enne sööma asumist u 10 minutit maitsetel seguneda.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv