Retsept: lõhepulgad

Kui kalapulkade järele isutab, proovi neid järgmine kord hoopis ise teha. Kasutada võid nii lõhet kui forelli, aga ka heleda suurema kalaga saavad need väga maitsvad. Käsitööna valminud kalapulki võib südamerahuga pakkuda suupisteks või valmista nendest hoopis üks kodune kalaburks – see maitseb tõenäoliselt ka väiksematele kalasõpradele.  

Neljale 

  • 500 g Peetri Lõheäri lõhefileed 
  • 1 suur muna 
  • Jahu ja pankot (või tavalist riivsaia) paneerimiseks 
  • soola 
  • Serveerimiseks sidruniviile, tilli 
  • Õli praadimiseks 

Eemalda kalatükilt nahk, lõika filee umbes 3 cm paksusteks tükkideks ja maitsesta soolaga. Keeruta kalatükke alustuseks jahus, seejärel lahti klopitud muna sees ja lõpuks pankos või riivsaias. Kuumuta pannil õli ja pruunista lõhepulgad igalt küljelt kuldpruuniks. Tõsta majapidamispaberile hetkeks nõrguma ja serveeri kas niisama suupisteampsuna koos sidruniviiludega, lisa dipikastmeks juurde sidrunimahla ja pestoga maitsestatud majoneesi või pista hoopis koos salatilehtede ja kurgi-tomatiga võileiva vahele.  

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv