Retsept: nuudlid vürtsika küüslaugukastme ja krevettidega

Kui krevetid on puhastatud, koostisained kapist välja otsitud ja kaste kokku segatud, valmib see kodune kiirtoit vaid loetud minutitega. Ja alati võib krevette rohkem lisada!

Neljale 

  • 500 g Peetri Lõheäri tooreid tiigerkrevette 
  • 200 g riisinuudleid 
  • 200 g brokolit 
  • 1 porgand 
  • 3 rohelise sibula vart 
  • 3 küüslauguküünt 
  • 1 sl riivitud ingverit 
  • 6 sl sojakastet 
  • 2 sl riisiäädikat 
  • 1 sl sriracha tšillikastet 
  • 1 tl seesamiõli 
  • 2 sl pehmet pruuni suhkrut 
  • õli praadimiseks (näiteks maapähkliõli) 
  • Serveerimiseks seesamiseemneid, tšilliviile, hakitud rohelist sibulat ja meelepäraseid võrseid või idusid 

Pressi küüslauguküüned läbi küüslaugupressi või riivi need ja sega kokku riivitud ingveri, suhkru, äädika, sojakastme, sriracha ja seesamiõliga. Lõika brokoli väiksemateks õisikuteks ja koori ning lõika peenikesteks ribadeks ka porgand. Haki rohelise sibula alumine heledam osa. Koori krevetid. Vala riisinuudlitele kuum vesi ja jäta need pehmenema u 4 minutiks või vastavalt pakendi juhistele. Kuumuta pannil õli ja lisa sibul, brokoli ja porgand, kuumuta segades tugeval kuumusel paar minutit, kuni köögiviljad on kergelt pehmenenud. Lisa kastmesegu ja krevetid ning kuumuta minuti jagu või kuni krevetid on roosakad, aga veidi läbikumavad. Lisa eelnevalt sõelal kurnatud nuudlid, maitsesta vajadusel soola-pipraga, sega kõik läbi ja jaga kaussidesse. Serveerimisel paku kõrvale sojakastet ja soovi korral lisa toidule ka tšilliviile, hakitud rohelist sibulat, seesamiseemneid ja võrseid.

Retsept: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv