Retsept: sinepine heeringa-kartulisalat

Suvisele peolauale sobib hästi üks kerge heeringaroog. Juba valmis marinaadis kalast saad vähese vaevaga ja vaid mõne koostisaine lisamisel põneva roa.

Neljale:

  • 400 g noori koorega keedetud kartuleid
  • 300 g Peetri Lõheäri sinepiheeringat
  • 2 hapukurki
  • 1 sl majoneesi
  • 1 sl hapukoort
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 sl kappareid
  • 1 keedumuna
  • ohtralt hakitud tilli ja rohelist sibulat

Haki heeringas veidi väiksemateks tükkideks, lõika kartulid veerandikeks või tükelda küllaltki suurteks ampsutükkideks, haki hapukurk ja vala kausi kokku. Lisa ka 1 sl kappareid ja hakitud rohelist sibulat ja tilli. Sega järele jäänud heeringamarinaadi hulka majonees ja hapukoor ning pressi sekka ka küüsluguküüs. Sega kõik kokku ja tõsta serveerimistaldrikule või –kaussi. Tükelda muna ja tõsta salatile ning lisa juurde ka järele jäänud kapparid ning hakitud maitserohelist.

Retsept: Britt Paju

 

Ostukorv (0)

Ostukorv