Retsept: soe suitsulõhesalat suvikõrvitsa ja krõbedate kartulitega
Selles lihtsas soojas salatis saavad kokku suvelõpu maitsed ja ühtviisi hästi sobib taldrikutäis nii argieineks kui ka pidulikumale lauale. Võid valmistada seda soovi korral suuremas koguses ning serveerida vaagnal.
Kahele
- 500 g keedetud värskeid kartuleid
- 1 punane sibul
- 1 suvikõrvits
- 250 g kuumsuitsulõhet
- 2 sl majoneesi
- 1 sl hapukoort
- 1 tl teralist Dijoni sinepit
- hakitud tilli ja murulauku
- 2 sl sidrunimahla
- 1 tl valge veini äädikat
- 2 sl oliiviõli
- soola, pipart, suhkrut
Viiluta sibul ja lisa sellele pool teelusikatäit suhkrut, samas koguses soola ning teelusikatäis veiniäädikat. Sega majonees ja hapukoor sinepi, 1 sl sidrunimahla ja ürtidega ning vajadusel lisa maitseaineid. Viiluta suvikõrvits, maitsesta soola, tilli ning supilusikatäie sidrunimahla ning 1sl õliga. Tõsta kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja maitsesta kergelt soola ja järele jäänud õliga. Suru kartulid kahvli abil kergelt lapikuks ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. 10 minutit enne küpsemisaja lõppu lisa suvikõrvitsad. Lao kartulid ja suvikõrvitsad taldrikutele, lisa puhastatud kala, kaste ja marineeritud sibul ning puista peale rohkelt värsket tilli ja murulauku.
Retsept: Britt Paju