Retsept: sojamarinaadiga grillitud lõhesteigid 

Veidi aasiapärase iseloomuga ja tummisest kastmest toekust saanud grillitud lõhe maitseb  värske salati, kurgi ja redisenupsudega imehästi. Võid grillile poetada ka kas poolitatud pakšoid või värke kapsa sektoreid ja neidki õrnalt kastmega pintseldada. Kaste sisaldab mett, mis kiirelt kõrbema kipub, seega ole grillimisel pigem ettevaatlik ja proovi vältida selles marineerimist ning kastmega kaetud toidu pikemat kokkupuudet kuuma sütega. Kaste on piisavalt tugev, et sobida vaid kergeks maitsestamiseks ja miks mitte ka dippimiseks.  

Kolmele kuni kuuele:

  • 3 toekat Peetri Lõheäri lõhesteiki  
  • 1 dl tumedat sojakastet 
  • 1 sl riisiäädikat 
  • 2 küüslauguküünt 
  • 1 tl riivitud ingverit 
  • 1 tl mett 
  • 1 tl Srirachat (soovi korral) 
  • 1 sl seesamiõli 

Suru küüslaugud läbi küüslugupressi või riivi ja sega sriracha, ingveri, mee ja seesamiõliga, lisa riisiäädikas ja sojakaste. Jäta pool kastmest serveerimiseks. Aseta steigid keskmise kuumuse juures grillile ja kuumuta mõlemalt poolt u 5-6 minutit, kuni kala grillrestilt hõlpsalt eemaldub. Juba grillitud poolele pintselda kastet. Kuumuta lõpuks soovi korral kergelt mõlemaid pooli ka kastmega maitsestatult u 1 minuti jagu. Eemalda kala grillilt ja lase fooliumi all veel järelkuumuses paar minutit küpseda. Valmis kalatükk peaks olema mahlane ja noaga kergelt läbistatav. Serveeri koos grillitud köögiviljade ja värske salatiga ning juurde paku algul kõrvale pandud kastet, mida grillimisel ei kasutanud.  

Retsept: Britt Paju

 

Ostukorv (0)

Ostukorv