Retsept: salat nuikapsa, kurgi-jogurtikastme ja soolalõhega
Soolalõhega saad maitsva saia, aga väga hästi sobib see ka kena ja värske salati valmistamiseks. Õrnad maitsed saavad siin veidi ergutavat särtsu mädarõikakastmest, kuid salat ise jääb sealjuures ikka kergeks ja kevadiseks.
Neljale
- 8 viilu Peetri Lõheäri õrnsoolalõhet
- 1 nuikapsas
- 8 redist
- 1 väike kurk
- 1 sl sidrunimahla
- Väike peotäis salatilehti ja meelepäraseid võrseid kaunistuseks
Kaste:
- 1 tl mädarõigast
- 1 väike kurk
- 1 sl hakitud tilli
- 1 sl hakitud murulauku
- 3-4 sl Kreeka jogurtit
- Soola
Kastme valmistamiseks riivi kurk tihedama riiviga ja sega ürtide, mädarõika ja jogurtiga ning maitsesta. Koori nuikapsas ja lõika tikkudeks ning sega u poolega kastmekogusest. Viiluta redised. Lõika kurk sektoriteks ning poolita ja maitsesta nii kurk kui redis sidrunimahla ning vähese soolaga. Jaga taldrikutele nuikapsasalat, lisa lõheviilud ja lao kapsale kurgisektorid ning rediseviilud. Kaunista salatilehtede ja võrsetega ning lisa igasse taldrikusse veel veidi kastet.
Retsept: Britt Paju