Retsept: suupistepärg kalamarjaga
Pühadehooajaks igati sobiv suupistevaagen, mis valmib kiirelt ja täidab veidi ka lauakaunistuse rolli. Soovi korral võid saiaviiludest enne ahju pistmist piparkoogivormide abil kuuski või tähekesi vormida, mida on mõnus hapukooresegusse dippida ja kalamarjakattega ampsata. Küpseta 180-kraadi juures 4-5 minutit.
Neljale
- 200 g Peetri Lõheäri külmsuitsulõhet
- 200 g Peetri Lõheäri soolaforelli
- pool karpi Peeri Lõheäri forellimarja
- pool karpi Peetri Lõheäri siiamarja
- 1 kurk
- 8 redist
- 2,5 dl paksemat hapukoort
- 1 punane sibul
- 1 tl valge veini äädikat
- 0,5 tl suhkrut
- 0,5 tl soola
- suur peotäis salatilehti
- suur peotäis tilli
- 1 sidrun
- röstitud ja /või värsket saia serveerimiseks
Haki sibul ja sega soola, suhkru ning äädikaga. Viiluta kurk või tõmba sellest köögiviljakoorijaga pikad viilud ja maitsesta kergelt soolaga. Tõsta hapukoor ringikujuliselt, suurele u 28 cm läbimõõduga taldrikule või vaagnale. Tõsta sellele hakitud sibul ja suska sekka salatilehed, kurgi- ja rediseviilud ja krussi keeratud kala. Kaunista “pärg” tilliga, lisa sidruniviile ja tõsta peale kalamarja. Kalamarja paku eraldi väikestes kausikestes ka suupistepärja kõrvale või kombineeri need taldrikul ülejäänud koostisainetega.
Retsept: Britt Paju