Vürtsikad krevetid kookospiima ja maapähklivõiga

Need aasiapärase iseloomuga särtsakad krevetid ei jää lauale kauaks ja sobivad muide hästi ka vardasse pistmiseks ja kiireks grillimiseks.

neljale

500 g Peetri Lõheäri tiigerkrevette
1 dl kookospiima
2sl sriracha-kastet
2 küüslauguküünt
1 sl riivitud ingverit
1 tl maapähklivõid
1 tl pruuni suhkrut
1 sl sojakastet
1 sl laimimahla
Praadimiseks maapähkliõli või neutraalse maitsega õli (nt. rapsi-, viinamarjaseemne vms)
Serveerimiseks koriandrilehti ja laimiviile

Sega kausis kokku maapähklivõi, suhkur, sojakaste, tšillikaste, laimimahl, kookospiim ning riivitud ingver ja läbi küüslaugupressi surutud küüslauguküüned. Lisa krevetid ja lase 15 minutit kuni 1 tund maitsestuda. Kuumuta pannil õli , võta krevetid marinaadist ja kuumuta paari minuti jooksul mõlemalt poolt jumekaks. Serveerimisel puista peale koriandrilehti ja paku kõrvale laimiviile.

Retsepti autor: Britt Paju

Ostukorv (0)

Ostukorv