0
Registreeru kasutajaks!

Retsept: koha Poola kastmega

Dsc0129a 1500x1001

Koha Poola kastmega

Kui külmkappi on juhuslikult jäänud mõned keedumunad võib olla just õige aeg kohafilee ahju pistmiseks et sinna juurde valmistada üks retrohõnguline Poola kaste. Juurde värske kartul, lillkapsas või hoopis kevadine spargel ja elu ongi ilus!

neljale

500 g kohafileedu
5 cm jagu porru alumist heledamat osa
0,5 dl kuiva valget veini
2 kõvaks keedetud muna
1,5 dl kalapuljongit
50 g võid + veidi vormi määrimiseks
tilli, rohelist sibulat
soola, valget pipart
Määri kaanega kaetav ahjuvorm kergelt võiga ja puista vormi põhjale õhukeselt viilutatud porru. Lõika filee neljaks ühesuuruseks tükiks, maitsesta kergelt soolaga ja tõsta vormi. Vala vormi vein ja puista kalale veidi värsket tilli. Kata vorm kaanega ja küpseta 180-kraadises ahjus u 20-25 minutit.

Kastme valmistamiseks haki munad kahvli abil peeneks. Sulata väiksemas potis või ja kuumuta teises nõus puljong. Samal ajal segades, lisa või hulka järk-järgult puljong ja tõsta hulka ka kala küpsetamisest vormi põhjale kogunenud vedelik. Sega juurde ka hakitud muna ja maitsesta kaste soola, valge pipra ning maitserohelisega. Serveerimisel tõsta kalale kastet ja paku juurde näiteks keedukartulit ja aurutatud lillkapsast, mis samuti kastme ja kalaga hästi kokku kõlab.

Retsept: Britt Paju

Küsi lisainfot