Retsept: koha Poola kastmega

Kui külmkappi on juhuslikult jäänud mõned keedumunad võib olla just õige aeg kohafilee ahju pistmiseks, et sinna juurde valmistada üks retrohõnguline Poola kaste. Juurde värske kartul, lillkapsas või hoopis kevadine spargel ja elu ongi ilus!

Neljale

  • 500 g kohafileed
  • u 5 cm jagu porru alumist heledamat osa
  • 0,5 dl kuiva valget veini
  • 2 kõvaks keedetud muna
  • 1,5 dl kalapuljongit
  • 50 g võid + veidi vormi määrimiseks
  • tilli, rohelist sibulat
  • soola, valget pipart

Määri kaanega kaetav ahjuvorm kergelt võiga ja puista vormi põhjale õhukeselt viilutatud porru. Lõika filee neljaks ühesuuruseks tükiks, maitsesta kergelt soolaga ja tõsta vormi. Vala vormi vein ja puista kalale veidi värsket tilli. Kata vorm kaanega ja küpseta 180-kraadises ahjus u 20-25 minutit.

Kastme valmistamiseks haki munad kahvli abil peeneks. Sulata väiksemas potis või ja kuumuta teises nõus puljong. Samal ajal segades, lisa või hulka järk-järgult puljong ja tõsta hulka ka kala küpsetamisest vormi põhjale kogunenud vedelik. Sega juurde ka hakitud muna ja maitsesta kaste soola, valge pipra ning maitserohelisega. Serveerimisel tõsta kalale kastet ja paku juurde näiteks keedukartulit ja aurutatud lillkapsast, mis samuti kastme ja kalaga hästi kokku kõlab.

Retsept: Britt Paju

 

Ostukorv (0)

Ostukorv