​Hautatud siig tomatitega ja oliividega

Itaalia päike ja imeline toidukultuur ei jäta ilmselt kedagi külmaks, eriti praegusel kargel ajal. Seega tõime killukese Itaaliat Sinu toidulauale. 𝐇𝐚𝐮𝐭𝐚𝐭𝐮𝐝 𝐬𝐢𝐢𝐠 𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭𝐢𝐭𝐞 𝐣𝐚 𝐨𝐥𝐢𝐢𝐯𝐢𝐝𝐞𝐠𝐚 on ülimalt maitsev ja rikkalik roog – üks on kindel, kiidusõnad kokakale kes seda valmistab on garanteeritud!

Vaja läheb:
• Siig-1 tk.
• Kalapuljong – 150-200 ml
• Küüslauk-2 küünt
• Šalottsibul – 2-3 tk.
• Pooleks lõigatud kirsstomatid – 400 g
• Kuiv valge vein – 100 ml
• Sidrunimahl-0,5 sidrunit
• Oliivid (mustad ja rohelised) – 150 g
• Basiilik, tüümian
• Oliiviõli – 4 spl
• Sool – maitse järgi
• Pipar – maitse järgi

Lisandiks:
• Kartul – 1,5 kg
• Või – 100 grammi
• Oliiviõli – 2-3 spl
• Rosmariin, sool ja pipar maitse järgi.

Ettevalmistus:
1. Pese ja puhasta kala. Lõika ära pea ja uimed, millest saad kastmeks puljongi keeta.
Lõigake kala steigideks.
2. Kuumuta pannil oliiviõli ja natukenese võiga, lisa soola ja pipar kalale mõlemalt poolt, prae mõlemalt
poolt kuldpruuniks, tõsta kala taldrikule.
3. Lisa pannile oliiviõli ja prae paar minutit sibulat ja küüslauku, lisa tomatid, vein, sidrunimahl, oliivid,
kalapuljong, basiilik, tüümian ja hauta, kuni osa niiskusest aurustub ja kaste pakseneb, lisa sool ja
pipar kastmeks. Soovi korral võid lisada tomateid omas mahlas.

4. Aseta kala ahjuvormi, vala peale kaste ja jaota ühtlaselt kalale.
5. Küpseta kala ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.

Lisandiks pese kartulid korralikult puhtaks ja lõika viiludeks. Aseta fooliumiga kaetud ahjuvormile kartulid
ja lisa oliiviõli, sool, tüümian, rosmariin, või ning sega kõik korralikult läbi. Kata fooliumiga ja küpseta
200 kraadi juures täielikult küpseks.

 

Shopping Cart (0)

Ostukorv