Lihtne kalasupp juustuse ciabattaga

Soome lõhesupp koorega on imelihtne valmistada ja sellega saab hakkama igaüks!

Koostisained:

Lõhe (parem on filee) – 300-400 g;
kartul – 3-4 tk;
porgandid – 1 suur või 3 väikest;
porrulauk – 50 gr;
taimeõli – 1-2 spl. l;
Köögikoor – 200 ml;
Vesi umbes 2 liitrit
sool, must pipar, till ja tüümian – maitse järgi.

Koori kartulid ja lõika keskmiseks viiludeks, lisa vesi ja keeda poolküpseks. Lõika lõhe keskmiteks kuubikuteks ja aseta koos kartulitega potti. Pese porru ja lõika rõngasteks (valget ja rohelised osad), prae pannil koos porgandiga mõned minutit. Lisa köögiviljad puljongisse ja keeda 2-3 minutit. siis lisa suppiks köögikoor, sega ja lase tõmmata. Ärge keetke koort. Serveeri lõhesupp, lisa ürte ja kuum ciabatta.

 

Ciabatta juustu ja ürtidega

Koostisained:

Ciabatta – 1 tk
Ürdid (till, tüümian või petersell) – võiks ise valida
Või – 100 grammi
Riivitud juust (kasutasime mozzarellat) – 100 grammi

Nüüd tehkem ciabattale sisselõiked, ristkülikukujulised. Haki ürdid peenelt ja sega need võiga. Sega hulka veidi sulatatud võid, et see muutuks pehmeks. Soovi korral võid lisada peenelt hakitud küüslauku. Täida leiva sisselõiked võiga. Puista ciabattale peale juust ja pane 200-kraadisesse ahju 10-15 minutiks. Jälgi, et tekiks ilus koorik.
Sobib ideaalselt lõhesupiga.

Shopping Cart (0)

Ostukorv